Nyíregyháza

2022.03.13. 14:00

Ökotudatossággal felvértezve

Ezek a versenyen részt vevő diákok már mindent tudnak a környezetvédelemről.

MJ

Illusztráció: Shutterstock

Fotó: Shutterstock

Az ENEREA Észak-Alföldi Regionális Energia Ügynökség Nonprofit Kft. tavaly egy komplex programsorozatot indított, melynek egyik fontos célja a környezettudatosság elősegítése iskolás kortól – a felnőtt lakosság és környezetvédelmi szervezetek bevonásával. Közös, játékos szemléletformáló rendezvényeket, vetélkedőket és fesztiválokat is terveztek a gyerekek számára. Tegnap éppen egy ilyen megyei környezetvédelmi vetélkedőnek adott helyet a szabolcsi megyeháza díszterme. A versenyen 13 iskola tehetséges csapata képviseltette magát, olyan tanulók, akik már felvértezettek ökotudatos szemléletmóddal – tájékoztatta lapunkat dr. Zakor-Broda Rita, a Vidék Kincse Egyesület elnöke. 


– Ezeket az iskolásokat látva biztosak lehetünk, hogy a jövő szakemberei a környezetvédelem terén megfelelő nyitottsággal fognak részt venni a szemléletformáló társadalmi folyamatokban. A környezettudatos szemlélet láthatóan nagyon fontos a tanulók számára, hiszen az elődöntőre 43 csapat jelentkezett, hogy összemérje a tudását. Két korosztályban indultak a csapatok, a hetedik-nyolcadik és kilencedik-tizedik évfolyamban a következő eredmények születtek: a nagyobbaknál a Mátészalkai Esze Tamás Gimnázium kilenc-tizedikesei végeztek az élen „Katicák” csapatukkal. A Krúdy Gyula Gimnáziumból az „Amazonok + ÁFA” tagjai másodikok lettek. A képzeletbeli dobogó harmadik fokára, ugyancsak Nyíregyházáról a Kölcsey Ferenc Gimnázium Ökosok csapata állt. A 7-8.-osok korcsoportjában a „Természetőrök” végeztek az élen a Nyírmeggyesi Arany János Általános Iskolából, a Nyíregyházi Arany János Gimnázium, Általános Iskola és Kollégium „Okos ökosok” csapata lett a második, és harmadik helyen a Nyíregyházi Kölcsey Ferenc Gimnázium „MALT” elnevezésű formációja zárta a versenyt – kaptunk tájékoztatást. 


 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában