Nyíregyháza

2023.03.11. 18:14

A zrínyis diákok óhaja a békéért

Fotó: Az iskola Facebook-oldala

A napokban műsorral és egy origami térkompozícióval tisztelegtek a Kárpátaljáról érkezett, a Zrínyi Ilona Gimnáziumban tanuló, kollégiumaikban lakó tíz diák előtt az Arany János Tehetséggondozó Kollégiumban, s ezzel együtt hangot adtak a békevágynak is. 

Az origami darvak a béke, az élet, a hűség jelképei a II. világháború és Hirosima óta: egy 12 éves japán kislány, Sadako Sasaki a támadás következtében megbetegedett, s 1000 daru hajtogatásával kívánt magának és másoknak gyógyulást. 
Az Arany János Tehetséggondozó Program tanulói önismereti órán hajtogatták a darvakat, hogy együttérzésüket fejezzék ki a háború miatt szenvedőknek, és külön a Kárpátalján élő honfitársainknak. 

A műsorban felléptek a 9. c osztályból: Nagy Anna Mária, Tropa Vivien Bianka, Hajnal Virág Kinga, Szabó Éva Annamária, Katona Csongor, Szombati Dávid, Osán Zsófia, Riczu Zsófia és Jóni Alexandra.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában