Divat

2023.04.11. 14:00

Letűnt trendek nyomában

Farmerek, bő nadrágok és élénk színek: sokaknak bejön ez a viselet.

Az idei tavaszi trendet egyértelműen az élénk színvilág jellemzi. A zöldet már tavaly is sokat hordtuk, idén világosabb, üdébb változata népszerű. A tavaszi ruhatárba kívánkozik a zöld mellé a rózsaszín valamennyi árnyalata, a lilával, a kékkel és a bézzsel karöltve. Sőt akinek maradt télről egy tyúklábmintás táskája vagy szoknyája, bátran kombinálhatja az élénk ruhadarabokkal. 

Vagány Barbie

A rózsaszín már tavaly is hódított, idén tavasszal szinte valamennyi változata trendi, leginkább a pink és a magenta árnyalatok népszerűek. Mivel rendkívül harsány színek, olyan testtájékon viseljük, amelyet hangsúlyozni szeretnénk. A farmer a világhódító útját még munkaruhaként kezdte az 1900-as évek Amerikájában. A ruhadarab népszerűsége azóta is töretlen, igaz, ma már nullától 100 éves korig szinte bárki viselheti. Az idei tavaszi/nyári trendek sorában is természetesen helyet kapott, ez alkalommal azonban a már egy ideje népszerű kőmosott design hódít. S ha igazán divatosak szeretnénk lenni, a farmert idén tavasszal tetőtől talpig egyező színben és stílusban viseljük. Trendek jönnek-mennek, de a nőiesség szimbólumaként még mindig a ruhát és a szoknyát jegyezzük. Az idei tavaszi kínálat meghatározó darabjai az egybeszabott ruhák. Ezek ingruhaként, blézerruhaként aszimmetrikus szabásvonallal, átlapolt, derékban megkötős, valamint húzott, ráncolt és rafináltan kivágott formában is megjelennek az üzletekben a lehető legváltozatosabb minta- és színvilágban. Sőt, idén minél feltűnőbb és minél extrémebb, annál trendibb. 

Bő nadrág

A nadrágok szára egy ideje már bővül, tavasszal a lezserség kerül fókuszba, így a széles szárú változat, a trapézfazon és a palazzonadrág is trendi. Bár bő szabású blézerrel lesz igazán menő, aki azonban nemcsak divatos, hanem csinos is szeretne lenni, magas sarkú cipővel és a felsőtesten karcsúsított inggel, blúzzal vagy szűk felsővel viselje. A vezető divattrendek sorában az áttetsző ruhadarabok is megjelentek. Ez a trend azonban nem a romantikus stílust képviseli, a hangsúly inkább a merészségre és az egyediségre kerül. Így nem meglepő a necc, a tüll és a csipke különleges kombinációja más textúrákkal egy adott ruhadarabon belül. S hogy a romantika se maradjon ki a trendekből, idén erről az azsúrozott, horgolt, fodros és rojtokkal díszített ruhák gondoskodnak majd. Hófehér változata angyali külsőt kölcsönöz, és nyáron is kellemes viselet. A lábbelik terén is nagy visszatérőkkel találkozhatunk. Ezek egyike a klasszikus balerinacipő, amely idén a legváltozatosabb stílusokban köszön ránk az üzletek kínálatából, ahogyan a 20-as évek Mary Jane-je (pántos, csatos cipő) is, de végre újra viselhetjük a táncparkettek legkecsesebb darabjait, a vékony pántos, nőies magas sarkú szandálokat is. 

- PISZÁR TÜNDE -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában