Nyíregyháza

2023.07.27. 14:54

A horgászat titkaiba vezetik be a diákokat

Az utánpótlásra gondolva vármegyénk több horgászegyesülete is szervezett, illetve szervez majd az elkövetkező hetekben horgásztábort és horgásztanodát általános iskolás diákok számára.  A Császárszállás Horgász­egyesület ma és holnap, azaz július 27-én és 28-án rendezi meg napközis jelleggel a horgásztanodáját Nyíregyházán a Bujtosi-tónál, a Mohosz és a vármegyei horgászszövetség támogatásával. 

Szon.hu

Pásztor László

Forrás: Fotó: a szerző

Fotó: M. Magyar László


 

 


Horogkötés, halismeret 
Mint Pásztor László táborvezető érdeklődésünkre elmondta, az előzetes jelentkezések szerint 15-20 fiatal vesz részt a kétnapos rendezvényen. 
A diákok megismerkednek többek között a horgászat alapjaival, a készségek elkészítésével, a horgok megkötésével, lesz továbbá halismeret és környezetvédelem is. 
Már az első napon is lesz horgászat, hiszen az elkészített készségeket ki kell próbálni. A második nap elméleti tudnivalókkal és ügyességi versenyekkel folytatódik, s délután horgászversennyel fejeződik be a rendezvény. 
Felcserélődhet a program 
Tavaly a nagy hőség miatt a délelőtti és a délutáni programot felcserélték, természetesen az idén is az időjárás függvényében dönt majd a programok menetéről a tanoda vezetője.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában