Nyíregyháza

2023.07.22. 08:53

Fórum vadbalesetekről s állatok betegségeiről

Szon.hu

Helyi témák, aktualitások kerülnek célkeresztbe azon a fórumon, amit egy országjáró sorozat részeként Nyíregyházán tart a Nimród vadászújság július 27-én 17 órától a vármegyeházán. Köszöntőt mond Román István vármegyei főispán és ifj. Plavecz János, az Országos Magyar Vadászkamara Szabolcs-Szatmár-Bereg Vármegyei Területi Szervezetének elnöke.

A terepi tapasztalatokról, a vadgazdálkodási alap pályázatairól Fazekas Gergely vármegyei titkár tart előadást, majd a VadGeo-rendszert ismerteti Román István. A VadGeo-program az együttműködést segíti a rendőrség és a hivatásos vadászok között annak érdekében, hogy minél gyorsabban lehessen intézkedni vadbalesetek esetén a helyszínen. A témához hozzászól majd a vármegyei rendőr-főkapitányság és a Magyar Közút Nonprofit Zrt. képviselője is. Dr. Bulyáki László klinikus szakállatorvos a lepkeszúnyogok által közvetített betegségekről ad tájékoztatást. A fórum házigazdája Bors Richárd, a Nimród főszerkesztő-helyettese lesz. A rendezvény ingyenes, de regisztrációhoz kötött ([email protected]). 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában