Szamossályi

2023.08.11. 20:03

Nem mindennapi esküvő! - A Szamos közepén mondták ki a boldogító igent

Berni és Andris különleges helyszínt választottak az esküvőjükre.

Szon.hu

Forrás: haromhatar.hu

Az ifjú pár úgy gondolta, hogy a Szamos közepén kötik össze életüket, erre a gyönyörű környezetben működő Szamossályi és Porcsalma közötti kompot választották - írta a haromhatar.hu.

Még az esküvő előtti egyeztetéskor fogadták el Szamossályi polgármesterének ajánlatát, ötletét, hogy a község adta lehetőséget használják ki, és a ceremóniát ne hagyományosan a házasságkötő teremben, hanem a Szamos folyó közepén tartsák meg.

Bernit és Andrist a jótékonysági tevékenységük hozta össze Budapesten a BOK csarnokban ismerkedtek meg, mind a ketten az orosz-ukrán háború elől menekülőknek segítettek. Bár a fővárosban dolgoznak, Andris gyermekkorában költözött családja Szamossályiba. A fiatalember itt nőt fel, igaz  a munkája Budapestre szólította, szívében otthona mindig is a szatmári település marad.

Forrás: haromhatar.hu

Szamossályi különleges helyzetben van - mondta el Dienes Csilla polgármester - a folyószabályozás időszakában a község átkerült  a Szamos bal partjáról a jobb oldalára, de a település területeinek nagy része még mindig a bal parton maradt. Így a Szamoson közlekedő komp, bár a szomszéd község Porcsalma, valójában a településünk területén közlekedik. Innen származott az ötlet, ha már lehetőségünk van, teremtsünk egy örök, különleges emléket a nálunk házasodó pároknak.

Öröm volt számomra, hogy Berni és Andris ezt a  lehetőséget választotta, így szeretett folyónk új szerepet kapott, amelynek én is, mint anyakönyvvezető részese lehettem.

Reméljük ez az újdonságnak számító házasságkötési ceremónia a helyi és más településről érkező  jegyespároknak is felkelti az érdeklődését, és egy új hagyomány alapjait teremthetjük meg községünkben - mondta el a polgármester.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában