Nyíregyháza

2023.10.25. 14:54

Videó: Extra cukin falatoznak a Nyíregyházi Állatpark új pingvinjei

Újabb Humboldt-pingvinek érkeztek Nyíregyházára - írta a Nyíregyházi Állatpark.

Fotó: Dodó Ferenc

A Modern Városok Program keretében épülő Jégkorszak Interaktív Állatbemutató- mely az ország legnagyobb vidéki állatkerti beruházása- bár csak jövő tavasszal nyílik, első lakóit a  Humboldt-pingvineket, a külső medencében már láthatják a vendégek - olvasható a Nyíregyházi Állatpark közösségi oldalán.

Az Európai Fajmegőrzési Programban egy tenyészközpontot hozott létre az országban csak itt látható pingvinfajból, így a különböző genetikai tulajdonságokkal rendelkező egyedek más-más  állatkertből érkeztek. 

Augusztusban Svédországból és Németországból, míg most 2 másik német állatkertből és Szlovákiából jöttek a madarak, így a kolónia egyedszáma jelenleg 15 fős. 
A  frakkos állatok napról napra egyre bátrabban mozognak a területükön, ahol a vendégek a víz alatt is megcsodálhatják őket. Az étvágyukra sincs panaszunk, naponta 6kg-nyi kapelint és heringet fogyasztanak.

A pingvinekre jellemzően ez a faj is tengerközeli életet él, a partra csak fészket rakni jár. Chile és Peru partvidékén őshonos. Neve élőhelyének közelében található Humboldt áramlatra utal, melyet Alexander von Humboldt felfedezőről neveztek el.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában