Nyíregyháza

2023.11.12. 10:43

Rendhagyó program népszerűsíti a matematikát

Nyíregyházi diákok is részt vehetnek a versenyen.

Szon.hu

Több tízezer gyerek részvételére számítanak a Logirintus elnevezésű, november 20-án induló országos matematikai kalandjáték szervezői, vagyis a matematika népszerűsítéséért dolgozó Medve Matek csoport. A fiatalok irányításával működő szervezet arról tájékoztatta az MTI-t, hogy az idén két nagy országos programot indítanak, melyek keretében 8 és 18 év közötti gyerekek csapatban játszva élvezhetik a szellemi kihívásokat.

A Logirintus nevű ingyenes, online kalandjáték november 20-án indul, egy hétig tart, és logikai, pénzügyi, matek- és rejtvényfeladatokkal várja az érdeklődőket. A közös játékhoz 3–12. osztályos diákok csatlakozhatnak az iskolai matekóra keretében. Tavasszal indulnak a Medve szabadtéri csapatversenyek, amelyekre online lehet nevezni. Az érdeklődő diákok háromfős csapatokkal versenyezhetnek Egerben, Nyíregyházán, Miskolcon, Szolnokon, Budapesten és még számos hazai nagyvárosban április 3-a és június 2-a között.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában