Nyíregyháza

2023.12.06. 11:33

Nagyon aktívak a német nemzetiségiek

Szon.hu

Fotó: önkormányzat

– Élményekben gazdag hónapokat tudhatunk magunk mögött – jegyezte meg Szeiler Jánosné, a Nyíregyházi Német Nemzetiségi Önkormányzat elnöke. – Szeptemberben részt vettünk a Sóstói Múzeumfaluban a Kóstolja meg Magyarország régi ízeit! rendezvényen. Strudlit készítettünk, emellett a skanzen által szervezett sváb kiállítás előkészítésében is tevékeny részt vállaltunk.

– Napkoron bonyolítottuk le a hagyományos családi napunkat, ez immár a tizenhatodik alkalom volt. Három generáció tagjai vidáman sütöttek, játszottak, jókat sétáltak és beszélgettek. Saját házi süteményeket és gyümölcsöket is kóstolhattunk.

Októberben szilvalekvárfőzést tartottunk, ami szintén tradicionális program nálunk. A Hunyor Majorban negyvennyolc szigethalmi vendéget fogadtunk. Harmadik alkalommal szerveztünk velük közös programot. Csodás volt au idő és a hangulat is. Reméljük, a találkozóink folytatódnak, a tapasztalatcsere során színesednek az élményeink.

Fotók: önkormányzat

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában