Nyíregyháza

2024.02.20. 14:39

A közös játék közben eltűnnek a különbségek (fotók, videó)

Farsangi vetélkedővel űzték messze a telet a nyíregyházi diákok.

Csáki Alexandra

Száz gyerek, épek és sérültek töltöttek együtt egy fantasztikus délelőttöt a Váci Mihály Kulturális Központban. A nyíregyházi Rotary Club télűző játékos vetélkedőjére meghívást kaptak a Göllesz, a Ridens és a Bárczi tanulói, valamint a Kazinczy-iskola diákjai.

Horváth Eszter, a szervező Interact – azaz a középiskolás rotarysok – városi elnöke elárulta: tavaly hagyományteremtő szándékkal rendezték meg az első farsangi vetélkedőt, ami olyan jól sikerült, hogy nem volt kérdés a folytatás.

– A vetélkedő hét állomását vegyes csapatokban teljesítik a fiatalok. A cél, hogy mindannyian jól érezzék magukat, közben barátkozzanak. Olyan játékokkal készültünk, amik összekovácsolják őket, ilyen a kvíz, a szókereső, a mese- és dalfelismerés, de nagy kedvenc a székfoglaló is – sorolta Eszter, s hozzátette: a vidám délelőttre a Sipkay Barna Technikum tanulói által készített farsangi fánkok tették fel a koronát.

Nyitottak és motiváltak

Molnárné Gupcsi Gabriella, a Bárczi Gusztáv általános és készségfejlesztő iskola pedagógusa harminc diákkal érkezett kedden a VMKK-ba. Mint azt lapunknak elmondta, állandó résztvevői a nyíregyházi Rotary Club rendezvényeinek.

– A gyerekeink mindig izgatottan várják az alkalmat, hogy újra találkozzanak és együtt játsszanak más iskolák tanulóival. Jól ismerik már egymást, ahogy a fiatal rotarysokat is. Rendkívül nyitottak és motiváltak.

A világszervezet középiskolásainak ugyan van gyakorlatuk a hasonló események szervezésében, jó, ha akad a közelben egy figyelő felnőtt szempár. Pták István sorra járta a vetélkedő állomásait, biztatta a gyerekeket, mindenkihez volt egy-két jó szava, és rendületlenül fotózott.

– A szervező interactosok évek óta tagjai a Rotary ifjúsági csoportjainak. Ezek a fiatalok belenőttek a hagyományainkba, amiket nemcsak megélnek, de tovább is visznek. 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában