Nyírpazony

2024.04.21. 09:26

Versenyek és pihentető peca

Székelyben, Nyírpazonyban és Oroson is élménydús horgászaton vett részt a fiatal horgász.

M. Magyar László

Tisza Balázs Őzetanyán első lett, és a nevéhez fűződik a legnagyobb hal megfogása is

Fotó: Tisza Balázs archívuma

Az elmúlt hetek mozgalmasan teltek a Máriapócson élő Tisza Balázs számára. Különösen arra a versenyre emlékszik vissza szívesen, amit a székelyi Őzetanya Öregtaván rendezett meg a Pecamánia Road­show. Ezen a viadalon ugyanis nemcsak a szektorában, hanem összetettben is első lett, sőt nevéhez fűződött a legnagyobb hal megfogása is.

A pontyok mellett jött amur is 

Pár nap múlva a Pazonyi Horgásztónál várta a halak kapását. 
– Tíz órát töltöttem a Pazonyi Horgásztanyán, ahol a halak nem voltak a legnagyobb kapókedvükben, de sikerült azért pár darab bajszost a partra segítenem. Ezen a horgászaton a PVA-bag módszert alkalmaztam, aminek a tartalma a földieper-ízesítésű 2 mm-es pellet volt, csalinak pedig a 12 mm-es banános „upters-”t használtam. A pazonyi pecázás során 8–16 kilogrammos pontyokat fogtam, valamint egy nagyobb amurt is sikerült megakasztanom. 

2024. április 7-én Oroson versenyzett Tisza Balázs a Pecamánia Roadshow szervezésében, azon a viadalon a szektor 5. helyét sikerült megszereznie. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában