Nyíregyháza

2024.05.22. 14:56

Ingyenes vizsgálatok, masszázs és torna a nyugdíjasoknak (fotók, videó)

Masszázsokkal, tanácsadással, szűrővizsgálatokkal várták az időseket.

Csatári Jázmin Abigél

Hatalmas tömeg várta, hogy kipróbálhassa szerdán az egészségnap szolgáltatásait az Aquarius Élményfürdőben. Podlovics Lajostól, a Sóstó-Gyógyfürdők Zrt. értékesítési igazgatójától megtudtuk a korábbi nyugdíjas napokhoz is kapcsolódik a mostani kezdeményezésük.

Saját egészségükért tehetnek

– Olyan programokat szerveztünk az idősebb korosztálynak, amelyekkel a saját egészségükért is tehetnek – hangsúlyozta az értékesítési igazgató, s elárulta: a rehabilitációs fürdőzések mellett az ingyenes masszázsokkal, reumatológiai állapot felmérésekkel, tanácsadással, szűrővizsgálatokkal egy komplex napot biztosíthattak a vendégeknek.  Pályázati forrásokból már volt hasonló egészségnap, olyan programot azonban, ahol a gyógytorna és az egészségügyi vizsgálatok egyszerre elérhetőek, még nem szerveztek korábban. A szerdai eseményen a nyugdíjasok mellett a gyerekek és a szüleik is megtekintették és kipróbálhatták a különféle szolgáltatásokat.  – Ezt a napot teljes egészében saját forrásból valósítottuk meg. Mivel gyógyászatot is működtetünk, nagyon sok saját munkavállalónk is segített a programokon – tette még hozzá az értékesítési igazgató, akitől még megtudtuk: nagyjából fél millió forintból sikerült megszervezni a napot.

Gyakori vendégek

Czinke István állandó látogatója a nyugdíjas napoknak, a szaunát igen kedveli. Mint mondta,  nagyon örült az egészségnapnak: ki is próbálta a szűrővizsgálatokat, s jó eredményekkel távozhatott. – Az ember az egészségéért semmilyen pénzt nem sajnál – tette hozzá, de hangsúlyozta: ezúttal ingyen vizsgálták meg. Tompa Lajosné és barátnője Balogh Miklósné is részt vett már a korábbi nyugdíjas napokon. Ők is gyakori vendégei az élményfürdőnek: unokáikkal járnak ide. Az egészségnap szolgáltatásai közül elsőként a masszázst próbálták ki, a szűrésekkel vártak egy kicsit. 

– Minden olyan egészségnapot ki szoktunk próbálni, amelyet a vármegye különböző településein szerveznek – mondta Balogh Miklósné, aki Szabolcs vármegye összes fürdőjét bejárta már. 

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában