Helyi gazdaság

2012.05.31. 09:08

BÉT - Enyhe pozitív korrekció jöhet a tőzsdén

Budapest, 2012. május 31., csütörtök (MTI) - Megnyugvás következhet a részvénypiacokon csütörtökön a szerdai viszonylag nagy esést követően, így kis emelkedéssel kezdhet a Budapesti Értéktőzsde is.

Budapest, 2012. május 31., csütörtök (MTI) - Megnyugvás következhet a részvénypiacokon csütörtökön a szerdai viszonylag nagy esést követően, így kis emelkedéssel kezdhet a Budapesti Értéktőzsde is.

Vaszkó Szabolcs, az ERSTE Befektetési Zrt. elemzője elmondta, enyhe pozitív korrekciót vár: az elmúlt napokban sok negatív hír látott napvilágot, ezek mára elfogytak, miközben a piacok "túladottá" váltak.

Hozzátette, mivel speciális magyar hír ma nem lesz, a BUX várhatóan együtt mozog majd az európai indexekkel.

Hasonlóan nyilatkozott Török Bálint, a BUDA-CASH Brókerház elemzője, aki kifejtette: teljes mértékben a külföldi események hatnak a magyar piacra, s mivel úgy tűnik, némi korrekció lesz a nemzetközi parketten, pozitív fordulat jöhet a BÉT-en is.

Aláhúzta, a piacot továbbra is alapvetően befolyásolják a nemzetközi hírek, például az, hogy mit történik Spanyolországban.

Szerdán egyfajta "pánikeladások" jellemezték a piacokat Amerikában és Nyugat-Európában, s estek indexek az ázsiai piacokon is.

Mások szerint sem kell csütörtökön feltétlenül további esésre számítani a nemzetközi piacokon, megnyugvás következhet, s még az is előfordulhat, hogy felfelé indulnak az árfolyamok és az indexek. Hasonlóan alakulhat a magyar piac is, mivel szerdán nemcsak BUX esett jelentősen, hanem az OTP és Mol részvény ára is.

Csütörtökön több piacbefolyásoló amerikai makro adatot is közölnek, például a foglalkoztatás alakulásáról, a GDP-ről, illetve nyilvánosságra hozzák a chicagói beszerzési indexet is.

A Budapesti Értéktőzsde részvényindexe, a BUX 514,22 pontos, 3,12 százalékos csökkenéssel, 15.978,64 ponton zárt szerdán. A részvénypiac forgalma 11,4 milliárd forint volt, a vezető részvények gyengültek az előző napi záráshoz képest. A Mol 600 forinttal, 3,90 százalékkal 14.800 forintra csökkent, 2,3 milliárd forintos forgalomban. Az OTP részvények ára 125 forinttal, 3,49 százalékkal 3.460 forintra esett, forgalmuk 7,5 milliárd forintot tett ki. A Magyar Telekom árfolyama 12 forinttal, 2,80 százalékkal 417 forintra gyengült, forgalma 667,0 millió forint volt. A Richter papírok árfolyama 650 forinttal, 1,82 százalékkal 35.000 forintra csökkent, a részvényforgalma 661,6 millió forintot ért el.

- MTI -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában