Több mint ezer autó!

2019.07.31. 10:47

Európa legnagyobb Alfa Romeo-találkozója

urópa legnagyobb Alfa Romeo-találkozójának adott otthont Zánka.

A rendezvény minden ötödik résztvevője külföldi volt

Forrás: alapjarat.hu

Az Alfa Amore online közösség szervezésében az AlfaCity most először volt kétnapos, és jóval több mint ezer autó vett részt a programon.

A rendezvény minden ötödik résztvevője külföldi volt, több olasz márkaklub is képviseltette magát.

Milánói szimbólumok ötvözete

Az Alfa Romeo-embléma két jellegzetes milánói szimbólum, a kígyó és a kereszt ötvözete. A halványkék háttérrel ábrázolt Visconti kígyó ötlete a műszaki részleg egyik fiatal tervezőjének a fejéből pattant ki, amikor a Piazza Castellón éppen villamosra várt, és a Filarete tornyon látható kígyót nézte. A kígyót és a fehér háttér előtt ábrázolt vörös keresztet fémes karima veszi körül, amelyen az ALFA („Anonima Lombarda Fabbrica Automobili”) és a MILANO szavak olvashatók, köztük két, a Savoyai-dinasztiára jellemző csomóval.

Másik nagy jellegzetessége a pajzs az autók elején. 1910-től kezdve az összes típuson megtalálható, kisebb-nagyobb formában.

Bő egy évszázada, 1910-ben egy magazin a következőket írta: „ALFA: a név önmagában egy program vagy inkább egy program egyértelmű magyarázata. Az ábécé első betűjét jelöli, egyfajta kiindulópontot szimbolizál, valaminek a kezdetét, egy új élet kialakulását”.

ÉKN

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában