"Magyarország fontos helyszín"

2019.09.10. 14:15

100 millió eurós befektetés Nyíregyházán – „Ez a legnagyobb volumenű Electrolux-beruházás Magyarországon”

Közel 100 millió eurós befektetést tervez nyíregyházi hűtőgépgyárában az Electrolux Group azért, hogy növelje felső kategóriás termékportfóliójának versenyképességét és biztosítsa a fenntartható növekedést – jelentették be kedden, hozzátéve: ez a legnagyobb volumenű Electrolux-beruházás Magyarországon, azóta, hogy a cég 1991-ben megkezdte itt a működését.

Forrás: Illusztráció / KM-archív

Ezzel egyidőben a porszívógyártást és a szabadon álló hűtőgépek gyártásának jelentős részét Jászberényből külső partnerekhez szervezik át, ez a lépés mintegy 800 dolgozót érinthet.

– A nyíregyházi üzemünket érintő, kiemelkedő nagyságrendű beruházás azt bizonyítja, hogy az Electrolux Group számára Magyarország fontos helyszín. Az új befektetés, valamint jászberényi telephely több évtizedes tapasztalata és kiválósága együtt erős bázist és komoly versenyelőnyt jelentenek számunkra – mondta Gönczy Sándor, az Electrolux Lehel Kft. ügyvezető igazgatója, az Electrolux európai alelnöke.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában