kamara

2019.10.09. 07:29

Itt a gyors kompenzáció

Az igazolás kiállításához a szükséges dokumentumokat október 10-ig lehet benyújtani.

– A napokban jelent meg az a minisztériumi rendelet, ami lehetőséget nyújt a május 1. és augusztus 31. közötti időszakban bekövetkezett viharkárok kompenzálására, a program keretösszege 600 millió forint, támogatás a termelőeszközökben bekövetkezett károk után igényelhető. Ilyennek minősülnek az ültetvényekben, épületekben, egyéb épületekben, valamint a berendezésekben keletkezett károk.

A kár összegét a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara károsodott termelőeszköz fekvése szerint illetékes megyei szervezete igazolja. Az igazolás kiállításához a szükséges dokumentumokat október 10-ig lehet benyújtani – tájékoztatta lapunkat Rácz Imre, a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara megyei elnöke.

Hozzátette: a támogatási kérelem az igazolás és az előírt egyéb alátámasztó dokumentumok birtokában nyújtható be a Magyar Államkincstárhoz október 15. és 31. között postai úton. Az igényléssel kapcsolatosan a NAK falugazdászai tudnak további információt nyújtani, a nyilatkozat, amit a falugazdászoknak kell benyújtani, a NAK honlapjáról is letölthető.

– A szkeptikus hozzáállás ellenére az Agrárminisztérium javaslatára a kormány méltányolhatónak tartotta a NAK és a Magosz vezetése által felkarolt kérést, hogy az idei évi rendkívüli viharok miatt, mint például a június végi volt, a keletkezett károkat valamilyen módon még ebben az évben kompenzálják – húzta alá Rácz Imre.

KM

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában