electrolux

2019.11.15. 13:44

100 millió eurós fejlesztésbe kezd az Electrolux

Közel 100 millió eurós fejlesztés-sorozatot hajtanak végre 2020 és 2023 között az Electrolux nyíregyházi üzemében – hangzott el azon a pénteki sajtóreggelin, melyre az Electrolux Lehel Kft. vezetése invitálta meg a média munkatársait.

Fotó: KM- archív

Dr. Gönczy Sándor ügyvezető igazgató szerint ez a cég 30 éves hazai történetének legnagyobb volumenű beruházása.

– A nyíregyházi üzem, ahol 2005 óta 10 millió hűtőszekrény készült már el, jelentős szerepet tölt majd be az Electrolux felső kategóriás termékei gyártásában.

Azért is választottuk a fejlesztés helyszínéül a nyíregyházi egységünket, mert elégedettek vagyunk az itteni dolgozók munkájával és szaktudásával, ahogy remek a kapcsolatunk a városvezetéssel is.

Ezért is döntöttünk úgy, hogy a tízmilliomodik hűtő legyártásának apropóján 10 hűtőgépet ajánl fel cégünk Nyíregyháza egészségügyi intézményei számára – fogalmazott dr. Gönczy Sándor ügyvezető igazgató.

A 2020 elején induló beruházás részét képezi a digitális, ipari automatizációs és robot technológiák alkalmazásának bevezetése is. Mindez összhangban van az Electrolux stratégiájával, melynek értelmében a vállalat fejleszteni kívánja a versenyelőnyét biztosító, kiemelkedő gyártókapacitásait.

– Örömünkre szolgál, hogy az Electrolux Group beruházása hazánkban, azon belül is Nyíregyházán valósulhat meg. A kiemelkedő nagyságrendű befektetés azt bizonyítja, hogy az Electrolux Group számára Magyarország fontos helyszín az európai gyártókapacitásai sorában.

Az Electrolux nyíregyházi üzeme a jövőben is fontos szerepet tölt majd be a felső kategóriás hűtőszekrények gyártásában. – mondta a pénteki sajtótájékoztatón dr. Gönczy Sándor, az Electrolux Lehel Kft. ügyvezető igazgatója, aki hozzátette: a fejlesztés nem érinti az alkalmazotti létszámot.

Dr. Kovács Ferenc is üdvözölte az Electrolux nyíregyházi beruházását. Kiemelte: nagy öröm a város vezetése és a helyiek számára, hogy az Electrolux magyarországi hűtőgépgyára már 14 éve Nyíregyházán működik.

– Ez azt jelenti, hogy a cég megtalálta a számítását, elégedett a munkaerővel, a nyíregyháziak tudásával és szorgalmával. Mindemellett az eltelt időben a nyíregyházi gyár stratégiai jelentőségű gyártóbázissá nőtte ki magát, amely garanciát jelent a további fejlesztésekre – fogalmazott a megyeszékhely polgármestere, majd méltatta a cég társadalmi felelősségvállalásban betöltött szerepét.

Újabb bizonyíték

– Nagy örömmel fogadtuk azt a 10 hűtőgépet, melyet egészségügyi intézményeink részére ajánlott fel a vállalkozás, ez újabb bizonyítéka annak, hogy a cég vezetése a városunk és a nyíregyháziak felé is elkötelezett – mondta dr. Kovács Ferenc polgármester.

– A nyíregyházi üzemünkben elértük a 10 millió legyártott termékszámot, korszakváltás és komoly technológiai fejlesztés előtt állunk, hiszen a legkorszerűbb technológiák alkalmazásával folytathatjuk a termelést a külpiacokra, ahol a felső kategóriás, okos termékekre egyre növekvő kereslet mutatkozik.

Felelős vállalatként tudjuk, hogy a helyi közösségeknek is nagy köszönettel tartozunk az elért eredményekért. A jelenleg ezer dolgozóval működő üzemünk 2005-ös alapítása óta közel 300 hűtőt adományoztunk a város szociális és egyéb intézményeinek, valamint rászoruló családoknak.

Most, a tízmilliomodik legyártott készülék apropóján tíz hűtőszekrényt ajánlottunk fel jótékonysági céllal a város részére

– tette hozzá Szentpéteri Ferenc, az Electrolux nyíregyházi üzemének gyárigazgatója.

Az Electrolux nyíregyházi üzeme is csatlakozott a Modern Gyárak Éjszakája rendezvénysorozathoz. Az országos programot az Innovációs és Technológiai Minisztérium szervezi 19 megyében, 72 helyszínen várták az ipari innováció és munkavállalás iránt érdeklődőket, a lakosságot éppúgy, mint a vállalkozások képviselőit.

A nyíregyházi Electrolux hűtőgépgyárban hamar megtelt a Modern Gyárak Éjszakájára szervezett mind a hat gyárlátogatási turnus. Dr. Gönczy Sándor ügyvezető igazgató szerint a teltházas érdeklődés azt mutatja, nagyon sokan szeretnének bepillantást nyerni minden otthon nélkülözhetetlen alapkészüléke, a hűtőszekrény gyártásába.

KM

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában