coop

2019.11.13. 07:00

Elismerés a Coop dolgozójának

Jól teljesít a szektor, de nehezen megoldható a munkaerő kérdése.

Fotó: businessplus consulting

Tizenötödik alkalommal rendezték meg az Európai Kereskedelem Napját, a kereskedelmi szektor legjelentősebb szakmai ünnepét, amelynek alkalmából kiemelkedő elismerésekben részesült a Coop Gazdasági Csoport több dolgozója is.

Klauzál Gábor Elismerő Oklevelet vehetett át a megyebeli Csoba Zsolt, a Nyírzem Coop Zrt. kereskedelmi igazgatója, aki a Kereskedelmi, Vendéglátóipari és Idegenforgalmi Főiskolán végzett mint áruforgalmi management szakközgazdász, valamint a Kertészeti és Élelmiszeripari Egyetemen szerzett élelmiszeripari üzemmérnök képesítést.

Csoba Zsolt a Coop kereskedelmi csoport legnagyobb cégének, a Nyírzem Coop Zrt.-nek 2013 óta tölti be a kereskedelmi igazgató pozícióját. Irányítása alatt a cég kereskedelmi munkája meghatározó, mind helyi, mind régiós szinten. Sikeresen alkalmazza a legújabb informatikai alapú üzleti és marketingmódszereket, vezetői és munkatársai is elismerik hozzáértését.

– Rendszeres, mindennapos kapcsolata van a vásárlóknak a kereskedelemmel, hiszen a szektor komoly szerepet játszik az életünkben – mondta el az eseményen Tolnay Tibor.

A Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetségének (VOSZ) elnöke kifejtette: a kereskedelem ugyanakkor az egyik leginkább meghatározó gazdasági terület is az ország életében.

Mindamellett, hogy a szektor munkavállalóinak tevékenysége napi, emberközeli foglalkozás, a kereskedelem a GDP-hez hozzájárulása, áfabefizető képessége miatt is kiemelt jelentőségű, valamint jelentős foglalkoztatónak is számít, hiszen a 4,5 millió hazai foglalkoztatottból több mint félmilliónak ad munkát.

Jelentős adóbefizető

– A kereskedelem a GDP-t tekintve az egyik legmeghatározóbb szektor a gazdaságban mintegy 10 százalékos részesedésével. A 11 ezer milliárd 200 millió forintos forgalmat bonyolító ágazat ráadásul jelentős adóbefizető és nagy foglalkoztató is – mondta el az eseményen megtartott beszédében Krisán László.

A VOSZ kereskedelmi tagozatának elnöke kifejtette: a szektor az Európai Unióban 500 millió fogyasztót szolgál ki. A kereskedelmi forgalom növekedése idehaza gyorsabb, mint az EU egészében.

– A kereskedelmi forgalom 75 hónapja folyamatosan bővül, 2010-hez képest idén szeptemberig mintegy 40 százalékot tudott növekedni a szektor – mondta el az eseményen Cseresnyés Péter.

Az Innovációs és Technológiai Minisztérium kereskedelempolitikáért és fogyasztóvédelemért felelős államtitkára hozzátette: a kereskedelem ugyanakkor nem csupán piac és profit kérdése, hanem fontos társadalmi szerepe is van, a vidék életében is kiemelkedő szerepet játszik.

KM

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában