A tízéves hátrány tízéves előnnyé változik

2020.01.29. 12:31

Beruházás Fényeslitkén: 400 embernek biztosíthat munkalehetőséget

A terminál, amelyet a fényeslitkei Orienter Ipari Park területén építenek fel, lehetőséget teremt a 4-es út környezetterhelésének jelentős csökkentésére is, mert teljes szerelvényeket vagy félpótkocsikat is képes feltenni a vasútra. Ehhez a félpótkocsik tárolására alkalmas parkolót is kialakítanak.

Jövő év végére elkészül

Erősítenék a képzést

Tálosi János vezérigazgató elmondta: a terminálon 140 ember foglakoztatását tervezik, de közvetett módon 400 embernek biztosítanak munkalehetőséget.

– A szakemberképzés alapjainak megerősítésére a záhonyi szakközépiskolában az országban is a legjobbak közé számító informatikai oktatókabinetet hoztunk létre. Szeretnénk modernizálni a Nyíregyházi Egyetemen a logisztikusképzés tartalmát, a képzést ösztöndíjprogrammal támogatnánk.

– A beruházás az e téren meglévő tízéves lemaradást tízéves előnyre változtatja, a terminállal Magyarország visszakerül a vasúti logisztika térképére. A terminál elméleti kapacitása 500 ezer TEU/év (a TEU szabványkonténert jelent, a szerk). Jelenleg az építési engedélyeztetési eljárás van folyamatban, az átadást a jövő év negyedik negyedévére tervezzük – tette hozzá a vezérigazgató.

KM

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában