Nyírbátor

2021.11.21. 11:30

Bővül a Diehl nyírbátori telephelye

A cég alapterületén túl a termékpaletta és az alkalmazotti létszám is növekszik.

KM

Forrás: Diehl

Sok változást hozott ez az év a Diehl Aviation Hungary repülőgépalkatrész-gyár életébe: vezetőségének éléről 5 évnyi közös munka után április végén távozott Christian Utz ügyvezető igazgató. Helyét Timo Strobel vette át, aki egyben a cég németországi központjában, Laupheimban található divíziójának termeléséért felelős alelnöke is, a nyírbátori telephely vezetéséért pedig Szappanos Ferenc site manager felel ezentúl. A személyi változásokon kívül más is történt, hiszen májusban aláírták a harmadik gyártócsarnok építésének engedélyét is, ezzel a bővüléssel pedig a cég egy újabb szakaszhoz érkezett. A harmadik csarnokot a tervek szerint 2022-ben adják át, az építési munkálatok már javában tartanak.

Fotó: Diehl

Új időszámítás kezdődik

– A koronavírus gazdasági hatásai látványosan kiütköztek a légiiparban is. Nagyon nehéz időszakon vagyunk túl, amivel lassan, de biztosan megtanultunk együtt élni. Rendkívül hasznos tapasztalat volt abból a szempontból, hogy átgondolhattuk a működésünket, az értékrendünket, és erőt gyűjthettünk, hogy most újra szárnyra kaphassunk. Reméljük, nagyon sok leendő munkavállalónk gondolkodik hasonló módon, és tart velünk a most induló utazáson, hiszen nemcsak a terület szempontjából, de a termékpalettánkat tekintve és létszámban is folyamatosan növekszünk – nyilatkozta Buga Bernadett, a Diehl Aviation Hungary Kft. HR-igazgatója.

– Az ingyenes dolgozói buszjáratok bővítése is azt a célt szolgálta, hogy olyan potenciális jelöltek is jelentkezhessenek a vállalathoz, akik a bejárás miatt eddig nem tették. Novembertől összesen 52 településről műszakhoz igazított járatok indulnak megyeszerte. Ezenkívül pedig a már meglévő járatok menetidejének rövidítésén is dolgozik a cég. Jelenleg is folyamatos a felvétel a termelési területekre: a sikeres tesztírást, illetve interjút követően minden jelentkezőnek segítünk megtalálni a számára leginkább testhez álló munkakört. Varró-, asztalos-, bádogos-, karosszérialakatos- vagy éppen kárpitosszakmával rendelkező jelentkezők nagy valószínűséggel otthonosan fognak mozogni ebben a különleges iparágban is, csak úgy, mint azok a jelöltek, akik jó kézügyességgel rendelkeznek – folytatta Buga Bernadett.

Hagyományból jövőt!

– Mivel ennél a cégnél nem automatizált és nem szalagrendszerű, hanem manufakturális munkavégzés folyik, ezért ez teljesen eltér a köztudatban szereplő „gyári munka” fogalmától. Az emberi munkaerő itt semmi mással nem helyettesíthető értéket képvisel, ezért kiemelten fontos, hogy minden munkatárs kellemes munkakörülmények között dolgozhasson, és a legjobbaktól tanulhasson, hiszen ez az alapja mindennek. Minden új belépővel egy tapasztalt tanár foglalkozik, hogy a gyakorlati ismereteket megfelelő módon elsajátíthassa. A későbbiekben a vállalat arra is lehetőséget ad, hogy a kollégák akár más jellegű munkafolyamatokat tanulhassanak meg, akár helyben, akár a német anyavállalatnál. A Diehl Aviation Hungary Kft. vállalati kultúrájának részét képezi, hogy folyamatos szakmai fejlődéssel, versenyképes juttatási csomaggal és barátságos, közvetlen munkahelyi légkörrel hosszú távú karrierlehetőséget teremtsen minden munkatársának – emelte ki a cég HR-igazgatója.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában