Nyíregyháza

2023.10.06. 10:46

Rászoruló gyermekeket és időseket támogat a program

A Magyarok Kenyere – 15 millió búzaszem elnevezésű kezdeményezés már tizenhárom éve működik.

Szon.hu

Forrás: Illusztráció: MW-Archív

A felajánlásokból befolyt búzából, majd az abból megőrölt lisztből országhatárainkon belül, és azon túl élő, elesett sorsú, magyar származású emberek, elsősorban gyermekeket és időseket ellátó szervezetek részesülnek – mondta Rácz Imre, a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara vármegyei elnöke. Hozzátette, a búzafelajánláson túl kisebb-nagyobb pénzbeli adományokat is fogadnak, amiből a kamara búzát vagy lisztet vásárol, a felajánlásokról akár adókedvezményre jogosító dokumentációt is ki tudnak állítani.
A Nemzeti Agrárgazdasági Kamara vármegyei igazgatósága arra kéri a régió gazdálkodóit, hogy a szolidaritás jegyében segítsék vármegyénkben is a program sikerét, és hívják fel ugyanerre a környezetükben dolgozó gazdák figyelmét is.
– Kérjük, felajánlásaikkal október 9-én, hétfőn délig keressék meg falugazdász kollégáinkat – mondta Rácz Imre, aki elárulta, hogy az idén az adományozási ünnepséget várhatóan Balkányban, november 25-én tartják majd meg.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában