Visszapillantó - Gazdaság 2023

2024.01.10. 18:29

Ezt írtuk 2023. második negyedévében: Újabb vármegyei utak fejlesztése indult el

Tarnavölgyi Gergely

Gyopáros Alpár kormánybiztos

Forrás: MW-Archív

A modern települések fejlesztéséért felelős kormánybiztos, Gyopáros Alpár 2023 áprilisában Bökönyben jelentette be, hogy ezer kilométernyi útszakaszt fognak felújítani a Magyar Falu Program keretében. Dr. Simon Miklós, a térség országgyűlési képviselője hangsúlyozta: 2018 óta Bökönybe közel 4 milliárd forintnyi támogatás érkezett. 
– Hosszú évtizedeken át csak toldozták-foldozták ezt az utat, ezért a Balkány felé közlekedők kénytelenek voltak egy nagyobbat kerülni – mondta az átadóünnepségen a bökönyi polgármester. Piskolczi Gézától megtudtuk, a közel 12 kilométernyi útszakasz összesen öt lépcsőfokban újult meg. – Gyerekként itt laktam az út mellett, és emlékszem rá, milyen lerobbant állapotban volt sokáig – fogalmazott Bököny polgármestere. 
A Magyar Falu Program alapjait 2018-ban tette le a kormány, majd egy évre rá elkezdődtek a pályázati kifizetések és a rendszerszintű, országos fejlesztések. A modern települések fejlesztéséért felelős kormánybiztos a bökönyi ünnepség után Nyírvasváriba is ellátogatott, ahol Hornyák János településvezetővel, valamint dr. Simon Miklós országgyűlési képviselővel közösen átadta a község felújított polgármesteri hivatalát. A nyírvasvári hivatal fejlesztését 36 millió forinttal támogatta az állam. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában