Árokba rejtette a dohányt

2019.08.29. 14:53

7500 doboz cigivel menekült Tiszabecs felé

A Nyíregyházi Járásbíróság 2019. augusztus 29-én gyorsított eljárásban jogerősen 1 év 4 hónap börtönben végrehajtandó szabadságvesztésre ítélte L.I. vádlottat költségvetési csalás bűntette miatt. A bíróság a szabadságvesztés büntetés végrehajtását 2 év próbaidőre felfüggesztette.

Forrás: Illusztráció

A tényállás szerint a vádlott 2019. augusztus 16.-án 7500 doboz adójegy nélküli cigarettával megrakott személygépkocsival közlekedett Botpalád felől Sonkád irányába, amikor egy kereszteződésben a határrendészeti kirendeltség munkatársai ellenőrizni akarták. A férfi a járőrök jelzését figyelmen kívül hagyta, nagy sebességgel továbbhajtott Tiszabecs irányába, és menekülés közben egy vízelvezető árokba elrejtette a cigarettadobozokat. A járőröknek a menekülő férfit sikerült megállítani. A vádlott ellenőrzése után a járőrök a cigarettadobozokat megtaláltak, azokat a Nemzeti Adó és Vámhivatal lefoglalta.

A vádlott fenti cselekményével a költségvetésnek 7.814.773 forint vagyoni hátrányt okozott, mivel a dohánytermék utáni általános forgalmi adót nem fizette be.

- Sterné dr. Deák Andrea, sajtószóvivő -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában