Tényállás

2019.08.28. 15:41

Börtönbe megy a nő, aki elterelte egy apagyi férfi figyelmét, hogy megkaparinthassa a nyugdíját

A nő néhány napon belül Leveleken és Napkoron is felbukkant...

Forrás: Dreamstime

A Nyíregyházi Járásbíróság 2019. augusztus 28-án 3 rendbeli lopás bűntette miatt 2 év 6 hónap börtönbüntetésre ítélte Sz.H. vádlottat.

A tényállás szerint a vádlott 2019. április 15.-én bekéredzkedett a sértett apagyi ingatlanába, a sértett figyelmét elterelte, és a hálószobában lévő nyitott szekrényből eltulajdonította a férfi aznap kapott nyugdíját és több ékszerét összesen 137 500 forint értékben.

Ezt követően a vádlott pár napon belül még két alkalommal ment be nyitott ingatlanokba, Leveleken és Napkoron. Az ingatlanokból készpénzt, értékpapírokat és ékszereket lopott el több mint 3 millió forint értékben.

A vádlottat azért végrehajtandó szabadságvesztésre ítélte a bíróság, mert különös visszaeső, korábban hasonló jellegű vagyon elleni bűncselekmény elkövetése miatt már volt büntetve, és jelen eljárásban is három bűncselekmény elkövetésében állapította meg a bűnösségét. Az ítélet nem jogerős.

Nyíregyházi Törvényszék

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában