Tűz

2020.03.12. 20:46

Nem megyénk felé fújja a szél a füstöt Tiszaújvárosból (videó)

Csaknem ötven tűzoltó oltja a lángokat Tiszaújvárosban, nyolc vízsugárral és két vízágyúval dolgoznak.

Kigyulladt egy üzem a MOL Petrolkémia Zrt. – korábban Tiszai Vegyi Kombinát – közelében csütörtökön Tiszaújvárosban.

Megsemmisítésre váró anyagok gyulladtak ki egy hulladékmegsemmisítő melletti raktárban Tiszaújvárosban – tájékoztatott a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei katasztrófavédelmi igazgatóság. Körülbelül háromszáz négyzetméteren csaptak fel a lángok. A tűzhöz a helyi hivatásos és létesítményi, valamint a mezőcsáti, a miskolci, a mezőkövesdi és a hajdúnánási hivatásos tűzoltókat riasztották, akik a katasztrófavédelmi műveleti szolgálat irányítása mellett több oldalról támadva oltják a lángokat. A katasztrófavédelmi mobil labor is kiérkezett a helyszínre, hogy a megfelelő méréseket elvégezze a levegőben.

Dr. Fülöp György, a város polgármestere megbízásából a Tiszaújvárosi Krónika a következőkről számolt be: tűz ütött ki az esti órákban az Ecomission Kft. telephelyén. Az előzetes információk szerint a tűzoltóság megkezdte az oltást. A várost a tűz nem veszélyezteti. A keletkező füstöt a szél egyelőre Polgár irányába fújja.

Frissítés

Nyolc vízsugárral és két vízágyúval megakadályozták a továbbterjedését a tűzoltók annak a tűznek, amely egy hulladékmegsemmisítő melletti raktárban keletkezett Tiszaújvárosban. Körülbelül háromszáz négyzetméteren kaptak lángra megsemmisítésre váró anyagok. Az esethez tizenhét gépjárművel csaknem ötven tűzoltó érkezett ki, az oltási munkálatokat a katasztrófavédelmi műveleti szolgálat irányítja. A katasztrófavédelmi mobil labor méréseket végzett a város és a telephely területén is, de nem mutatott ki az egészségre ártalmas károsanyag-koncentrációt – tájékoztatott a katasztrófavédelem megyei igazgatósága.

Bár a füst nagyrészt Polgár felé tartott, végül a várost nem érte el, tájékoztatott Bitó Barnabás, Tiszaújváros Polgármesteri Hivatala közbiztonsági referense. Pap Zsolt alpolgármester a helyszínen tartózkodik, elmondása szerint a tüzet már megfékezték, lakossági intézkedésre továbbra sincs szükség, személyi sérülés nem történt. Dr. Fülöp György polgármester információ szerint a katasztrófavédelmi mobil labor méréseket végzett a Jabil környékén, az ipari park területén, valamint a Tiszapart városrészben, de sehol nem került veszélyes anyag a levegőbe. Jelenleg Tiszaszederkényben végzik a méréseket.

Forrás: boon.hu

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában