katvéd

2021.03.02. 08:01

Kémények és fű égett

Megyei katasztrófavédelmi összefoglaló.

Hétfőn három Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei családi ház kéményében is beizzott a lerakódott korom. A csengeri önkormányzati tűzoltók egy helyi ingatlanhoz vonultak, a mátészalkai hivatásosok Jármiban és Mátészalkán avatkoztak be. Az egységek kéziszerszámokkal távolították el az izzó részeket a kéményekből. A Jármiban történt esetnél szükség volt lakosságvédelmi intézkedésre, mert a ház fűtése más módon nem megoldott. Az ingatlanban élő két felnőtt és egy gyermek rokonoknál helyezkedett el.

Alacsony vegetációjú száraz fű égett ötszáz négyzetméteren Aranyosapátinál hétfőn. A kisvárdai hivatásos és a vásárosnaményi önkormányzati tűzoltók fékezték meg a lángokat. Kemecsén letárcsázott nád és száraz fű égett ezer négyzetméteren. A területet kanális határolta körbe, a tűz így továbbterjedni nem tudott. Az ibrányi hivatásosok kéziszerszámokkal avatkoztak be a helyszínen – közölte a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában