Borzalom!

2021.05.31. 16:24

Horror Nagyarban: „Egyszer csak látom, hogy hozzák ki a Klárikát... Akkor már tudtam, nem él...”

Nagyaron az Arany János utca eleje nagyon csendes, legfeljebb a madarak éneke hallatszik. Az utcán csak a helyszínelőkkel és a terület biztosítását végző rendőrökkel találkozunk. Mindenki csendben végzi a munkáját. A helyszínelők hajnal óta dolgoznak annál a háznál, ahol gyilkosság történt.

Fotó: Pusztai Sándor

Hajnalban történt

A tragédia helyszínétől lévő második házban lakó szomszéd a kerítéshez jön, s kérésünkre elmeséli, amit ő tud az esetről.

– Nem vagyok jó alvó, ráadásul hozzám sok minden behallatszik – mondja a piros ruhás nő, aki annyit kér, ha a nevét leírjuk, az csak annyi legyen: Irénke. – Éjfél után nem sokkal lehetett, amikor nagy dörömbölést hallottam. Először azt hittem, az ég dörög, vártam is, hogy jöjjön az eső. Aztán arra gondoltam, szemben pakolnak valamit egy kocsira. Kicsit visszaaludtam, majd hatalmas ajtócsapkodásokra ébredtem megint. Akkor már kimentem a kiskapuba, hát látom, hogy ott áll a Zoliék háza előtt vagy négy rendőrautó, meg ugyanannyi mentő. Egyszer csak látom, hogy hozzák ki a Klárikát. Akkor már tudtam, nem él, mert ahogy hallottam, Zoli végzett vele. Utána jöttek ki a mentők a nagylánnyal, ő nyolcadikos, Kisarba jár iskolába. Azt láttam, hogy a bal orcáján volt egy vágott seb, őt elvitte a mentő. Megnéztem az órát, pontosan két perccel múlt hajnali két óra, amikor bementem a házba.

Azt nem tudom, mi üthetett ebbe a Zoliba, nem ilyen embernek ismertem.

Dolgos emberek

Irénke még hozzáteszi, hozzá soha egy hangos szó át nem hallatszott a fiataloktól.

– Két éve költöztek ide fel ebbe a házba. Korábban is ebben az utcában laktak, csak a lenti részén, ami a tóhoz van közel. Látta volna akkor azt a házat. Sokkal elhanyagoltabb állapotban volt, de a Zoli a saját erejéből sokat dolgozott rajta, csinosítgatta. Három műszakba járt dolgozni Fehérgyarmatra a pékségbe. Mind a ketten nagyon dolgos emberek voltak, a saját közös lányukon három nevelt gyereket vettek maguk mellé, a legkisebbet még csecsemőkorában fogadták be. A Klárika az nagyon érdeklődő, beszédes kis nő volt, szépen járatták a gyerekeket, mindig tisztelettudóan viselkedtek, előre köszöntek. Nem tudom, mi üthetett abba a csepp emberbe, hogy elvette az élettársa életét. Azt mondják, úgy kezdődött, hogy jött haza a Zoli és be volt zárva az ajtó, ő meg csákánnyal bevágta. Hogy aztán odabent mi történt, azt már csak az tudja biztosan, aki ott volt. Utána még magát is bántotta. Hatvankilenc éve élek a faluban, ide születtem, ilyen eset itt még nem volt. Szörnyű ez a tragédia, a Zolit is nagyon sajnálom, de a lányát még jobban, mit élhet most át az a szegény gyerek? Azt is beszélik, a három nevelt gyereket már visszavitték az intézetbe, hogy melyikbe, azt nem tudom.

Nem vették észre

Irénke kerítésszomszédja nem tud magához térni a döbbenettől.

– Semmit sem vettünk észre az egészből, pedig csak három házra laknak tőlünk Kláriék – mondja a neve elhallgatását kérő férfi. – Reggel jöttem ki, akkor mondják nekem, hallottam-e mi történt. Akkor néztem ki, hogy itt vannak a rendőrök, szalagokkal kerítették el az egész utcát a Zoliék portája körül.

Ugyanezt erősíti meg a szemben lakó hölgy is, aki csak az ablakon hajol ki.

– Vasárnap este nyugtatót vettem be, meg egyébként is egy kicsit nagyothalló vagyok – meséli. – Egész éjszaka aludtam, még a nagy sürgés-forgásra sem ébredtem fel. Reggel mentem ki a postaládához a Kelet-Magyarországért, akkor láttam meg, hogy tele az utca rendőrökkel. Mikor meghallottam, mi történt, először el sem akartam hinni, hogy ilyen nálunk előfordulhat. Nagyon csendes utca ez a miénk.

A faluban érdeklődve még megtudjuk, nem ez volt az első erőszakos eset az élettársak között, néhány évvel ezelőtt a férfi már bántalmazta a nőt egy vita során. Azt azonban senki nem gondolta, hogy a két ember között végzetessé is válhat egy veszekedés...

JG

https://szon.hu/kek-hirek/helyi-kek-hirek/horror-nagyaron-elvagta-elettarsa-torkat-lanyat-is-megkeselte-5106163/

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában