Megmenekültek a biztos haláltól

2021.05.18. 12:52

Kartondobozban tette ki a kiskutyákat a rakamazi férfi, de rá volt írva a lakcíme

Címével ellátott kartondobozban tette ki kutyája kölykeit egy rakamazi férfi.

Szabolcs és Balsa települések között gyalogolt egy rakamazi férfi 2021. május 16-án reggel, amikor állatnyüszítést hallott. Az úttest melletti növényzeten túl, egy földúton látta meg az elázott kartondobozt, amelyben hat, alig egy hónapos kiskutya volt étlen-szomjan. A megtaláló semmiképp sem akarta az apróságokat sorsukra hagyni, ezért elgondolkodott kinek szólhatna, amikor egy közeledő rendőrautót pillantott meg a műúton. Intett az egyenruhásoknak, jelezvén, hogy mit talált.

A Nyíregyházi Rendőrkapitányság Rakamazi Rendőrőrsének járőrei értesítettek egy állatvédő szervezetet, akik a kölyökkutyákat gondozásukba vették. A rendőrök miután az állatok biztonságáról gondoskodtak, a tulajdonos felkutatására indultak.

Fotó: police.hu

Segítségükre volt, hogy a kartondobozon, és az abban talált számlán is ugyanaz a címzés volt. A rendőrök kérdésére a rakamazi ingatlanban lakó 41 éves férfi elismerte, hogy kitette, és sorsára hagyta kutyája kölykeit. A rendőrök állatkínzás vétség elkövetésének megalapozott gyanújával a férfit a rendőrőrsre előállították, és gyanúsítottként kihallgatták. Tettét a férfi korlátozott anyagi körülményeivel indokolta, védekezésképpen pedig azt mondta, hogy abban bízott megtalálják a kölyköket még pusztulásuk előtt. A büntetőeljárás alatt a gyanúsított szabadlábon védekezhet.

- Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Rendőr-főkapitányság -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában