bűnügy

2021.07.16. 10:40

Ittasan villanyoszlopnak ütközött, szünetelt az áramszolgáltatás

Vádat emeltek az ellen a középkorú férfi ellen, aki tavaly decemberben Szamosszegen, nagyobb mennyiségű alkohol elfogyasztása után beült egyik ismerőse autójába, majd jogosítvány nélkül a faluban közlekedve, egy kanyarban nekiütközött egy villanyoszlopnak, ezért több fogyasztónál órákon át szünetelt az áramszolgáltatás.

Forrás: illusztráció/shutterstock

A férfi tavaly decemberben egyik délelőtt barátjával nagyobb mennyiségű sört és pálinkát fogyasztott, majd úgy döntött, hogy elmegy a bátyjához. Engedély nélkül magához vette a lakóháza udvarán parkoló személygépkocsi indítókulcsát, és ittasan elindult a testvéréhez. Ott tovább folytatta az italozást, majd amikor hazafelé tartott a gépkocsival, az egyik útkanyarulatban az útról lesodródott, és szemből nekiütközött egy villanyoszlopnak. Mivel a gépkocsival többszöri próbálkozásra sem tudott hatra tolatni, gyalogosan távozott. A rendőrséget az egyik ott lakó értesítette.

A villanyoszlop megrongálódása miatt az utcában órákon keresztül nem volt áram.

A férfi több KRESZ szabályt is megszegett, mivel gépjárművezetői engedély nélkül, ittasan, nem az útviszonyoknak megfelelően közlekedett, és anyagi kárral járó balesetet okozott. Az ügyészség vele szemben végrehajtásában felfüggesztett börtönbüntetésre és járművezetéstől eltiltásra tett indítványt vádiratában – közölte a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Főügyészség.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában