bűnügy

2021.09.02. 09:43

Jogsi nélküli sofőrök – börtönbe is kerülhet, akit lefülelnek

Az elmúlt 24 órában történt.

A Mátészalkai Rendőrkapitányság vajai körzeti megbízottjai 2021. szeptember 1-jén Vaján vontak intézkedés alá egy személygépkocsival közlekedő mátészalkai lakost. A rendőrök az ellenőrzés alatt megállapították, hogy a férfi vezetői engedéllyel nem rendelkezik. A rendőrök a 21 éves járművezetőt engedély nélküli vezetés szabálysértés elkövetése miatt a rendőrkapitányságra előállították, és őrizetbe vették.

A Nyírbátori Rendőrkapitányság munkatársai 2021. szeptember 1-jén ellenőriztek egy személygépkocsival közlekedő 51 éves nyírbátori lakost. A rendőrök az ellenőrzés alatt megállapították, hogy a járművezető vezetői engedéllyel nem rendelkezik. A férfit a rendőrkapitányságra előállították, és engedély nélküli vezetés szabálysértés elkövetése miatt őrizetbe vették.

A Mátészalkai Rendőrkapitányság hodászi körzeti megbízottjai Kántorjánosiban igazoltattak egy személygépkocsival közlekedő helyi lakost. A 44 éves férfi úgy vett részt a közúti forgalomban az általa vezetett autóval, hogy vezetői engedéllyel nem rendelkezett. A rendőrök a férfit a rendőrkapitányságra előállították és őrizetbe vették.

A hatályos magyar jogszabály szerint, aki közúti forgalomban gépi meghajtású járművet úgy vezet, hogy a vezetéséhez szükséges hatósági engedéllyel nem rendelkezik, engedély nélküli vezetés szabálysértést követ el, és emiatt akár elzárással is sújtható.

Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Rendőr-főkapitányság

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában