Szabolcs-Szatmár-Bereg

2021.09.29. 15:59

Mentőszervezetek újraminősítése a Vásárosnaményi járásban

Forrás: Katasztrófavédelem

 

Szeptember 21-e és 24-e között nyolc település, Aranyosapáti, Gulács, Gyüre, Jánd, Lónya, Tarpa, Tiszavid és Vásárosnamény önkéntes mentőszervezetei újraminősítő gyakorlaton vettek részt, összesen 134 fővel, három helyszínen – Gyüre, Gulács és Vásárosnamény településeken.

A napok riasztási gyakorlatokkal kezdődtek, majd alapvető vízkár-elhárítási feladatokat, a többi között töltésmagasítást, bordás megtámasztást, buzgárelfogást, hullámverés elleni fóliázást, meglévő gát vízzáróvá tételét, valamint vízszivattyúzást végeztek a résztvevők. A feladatok végrehajtását a FETIVIZIG jelenlévő szakemberei is megtekintették. Az újraminősítési gyakorlatokon elméleti, valamint honvédelmi felkészítés is volt.

Fotó: Katasztrófavédelem

A riasztási gyakorlatot Dr. Nóta József tűzoltó alezredes, a Fehérgyarmati Katasztrófavédelmi Kirendeltség mb. kirendeltségvezetője megfelelőre értékelte. A minősítő gyakorlatok is sikeresen zárultak, a minősítő bizottság a gyakorlatok alapján újabb 5-5 évre meghosszabbította a mentőszervezetek szakterületi minősítését – olvasható a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság közleményében.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában