katasztrófavédelem

2021.09.17. 08:18

Tűzoltók mentették ki a szerelőaknából Nyírtelken

Katasztrófavédelmi összefoglaló.

Egy hektáron égett száraz fű és gaz a 4-es főút mellett, Téglásnál. Az újfehértói önkormányzati tűzoltók gyorssugarakkal, puttonyfecskendővel és kéziszerszámokkal fékezték meg a lángokat.

Kétszáz négyzetméteres területen égett nádas, a 3823-as út 29-es kilométerszelvényénél, Kemecse térségében. A szabolcsi megyeszékhely hivatásos tűzoltói oltották el a szabadtéri tüzet.

Kupás cserepeket mozdított el az erős szél egy mátészalkai, Eötvös utcai épületnél tegnap. A helyi önkormányzati tűzoltók hárították el a balesetveszélyt, kihúzós létra segítségével igazították vissza a cserepeket.

Földmunkálatok közben gázvezetékbe vágtak bele tegnap a nyírbátori Zrínyi utcában. A helyi hivatásos tűzoltók kéziszerszámok segítségével elszorították a gázcsövet, ezzel megszüntették a szivárgást, majd a helyszínt biztosították a gázszolgáltató szakembereinek kiérkezéséig. Lakosságvédelmi intézkedés, személyi sérülés nem történt. A katasztrófavédelem iparbiztonsági káreseti helyszíni szemlét folytatott le.

Szerelőaknába esett tegnap este egy férfi a nyírteleki Vasvári Pál utcában. Önerejéből nem tudott kimászni. A nyíregyházi hivatásos tűzoltók – kézi erővel – emelték ki a férfit az aknából, majd átadták a mentőszolgálatnak – közölte a katasztrófavédelem.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában