Szabolcs-Szatmár-Bereg

2021.12.03. 11:36

Ittasan templomkerítésnek ütközött Mándokon, ismerőse kerekesszékbe került

A Nyíregyházi Járási Ügyészség vádat emelt a férfi ellen.

Fotó: illusztráció: shutterstock

A Nyíregyházi Járási Ügyészség most emelt vádat az ellen férfi ellen, aki 2020 tavaszán ittasan ült autóba azért, hogy ismerőseit hazavigye, de eközben nekicsapódott a templom kerítésének, és az utasai közül kettő könnyű, egy pedig maradandó sérülést szenvedett.

A vádlott 2020 áprilisában az egyik este ismerőseivel italozott mándoki otthonában. Az este során mikor a vendégei gyalogosan indultak volna hazafelé, felajánlotta nekik, hogy őket elviszi.

Közepes fokú ittas állapotban beült az udvaron álló személygépkocsijába, és utasaival együtt elindult. Egy balra ívelésű kanyarban – ittassága miatt – nem tudta követni az út vonalvezetését, ezért nagy sebességgel neki ütközött a református templom kerítésének.

A balesetben ketten könnyebben, míg a személygépkocsi jobb hátsó ülésén utazó nő, olyan súlyosan megsérült, hogy az alsó végtagjai lebénultak, mely miatt azóta is csak kerekesszékkel tud közlekedni.

Az ügyészség a férfit maradandó fogyatékosságot okozó ittas járművezetés bűntettével vádolja, és vele szemben végrehajtandó börtönbüntetés és közúti járművezetéstől eltiltás kiszabását indítványozza.

- Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Főügyészség –

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában