Szabolcs-Szatmár-Bereg

2021.12.22. 12:07

Négy kéményben izzott be lerakódott korom Szabolcs megyében

Katasztrófavédelmi összefoglaló.

Négy Szabolcs megyei kéményben izzott be lerakódott korom tegnap. Baleset is történt: árokba csúszott egy személygépkocsi a 3631-es úton, Tiszadada és Tiszavasvári között. A tiszavasvári önkormányzati tűzoltók áramtalanították a járművet, majd megszüntették a közúti akadályt.

Négy kéménytűz miatt vonultak kedden a térségbeli egységek. A kisvárdai hivatásos tűzoltók Rétközberencsen és Kisvárdán, a baktalórántházi hivatásos tűzoltók Nyírkércsen, egy mátészalkai hivatásos egység pedig Nyírcsaholyban avatkozott be kéziszerszámokkal. Lakosságvédelmi intézkedésre egyik helyszínen sem volt szükség. Az esetekkel kapcsolatosan személyi sérülések nem történtek, értesítették a kéményseprőket.

Mindig szerencsét hoz, ha kéményseprővel találkozunk, hiszen ha jól működik ingatlanunk kéménye, biztonságban tudhatjuk otthonunkat és szeretteinket. Javasolt, hogy ne várjunk őszig, foglaljunk kéményseprési időpontot minél hamarabb, akár a nyári időszakban. Ám érdemes tudni, hogy a kéményseprő ősszel és télen is el tudja végezni a kémény ellenőrzését, és ha szükséges, a tisztítását. Ilyenkor arra érdemes figyelni, hogy a kéményellenőrzés napján ne fűtsünk be, hogy a kéményseprőnek ne forró környezetben kelljen dolgoznia!

A kémények javasolt ellenőrzési gyakorisága gázos fűtés esetén kétévente, szilárd tüzelés esetén évente egy alkalom. Akik családi házban élnek és a családi házba nincs bejegyezve semmilyen vállalkozás, azok számára a kéményseprés ingyenes! További részletek ezen a weboldalon érhetőek el.

– Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság –

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában