Kiskorú veszélyeztetése

2022.02.11. 11:47

Pálinkát adott a 15 éves lányának, mert fájt a foga - Erre a büntetésre számíthat!

A Nyíregyházi Járási Ügyészség kiskorú veszélyeztetésének bűntette miatt vádat emelt az ellen az apa ellen, aki 15 éves lányát pálinkával itatta, amitől a gyermek leittasodott és kórházba került.

Fotó: Shutterstock

A vádirat szerint a középkorú férfi 2021 áprilisában családi házuk udvarán bográcsozott, és eközben jelentősebb mennyiségű alkoholt is fogyasztott. Az este folyamán az akkor 15 éves lánya fogfájásra panaszkodott, ezért megkínálta őt pálinkával, majd ezt követően további pálinkafogyasztásra biztatta.

 

A kiskorú az este folyamán a pálinkák mellé 3 pohár sört is elfogyasztott, amitől leittasodott, és rosszul lett, ezért hozzá mentőt hívtak.

 

A vádlott azzal, hogy a kiskorú gyermekét alkohollal kínálta, illetve a családi főzés alatt nem felügyelt arra, hogy lánya ne igyon szeszes italt, súlyosan megszegte szülői felügyeletéből eredő kötelességét, ezáltal kiskorú gyermekének testi, értelmi, erkölcsi fejlődését veszélyeztette.

 

Az ügyészség vele szemben végrehajtásában felfüggesztett börtönbüntetésre és pártfogó felügyelet elrendelésére tett indítványt vádiratában.

 

- Dr. Borsodi-Buss Emese,  helyettes sajtószóvivő -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában