Nyíregyháza

2022.05.06. 12:09

Ittasan indult Vásárosnamény felé, öngyilkos akart lenni a középkorú férfi

Másfél millió forint kárt okozott.

Fotó: Illusztráció: Shutterstock

Rongálás és ittas vezetés miatt kell felelnie annak a középkorú férfinek, aki tavaly ősszel családi problémái miatt szándékosan, nagy sebességgel az M3-as autópálya szalagkorlátjának ütközött.

A középkorú férfi 2021. november 18-án éjjel családi problémái miatt otthonában elfogyasztott körülbelül 2 dl pálinkát, majd személygépkocsiba, ült és ittasan Nyíregyházára közlekedett, ahol felhajtott az M3-as autópályára és elindult Vásárosnamény irányába.

A vádlott öngyilkos akart lenni, ezért amikor az autópályán senkit nem látott maga körül, gázt adott, majd szándékosan nekiütközött az autópálya külső szalagkorlátjának. Az ütközéstől a személygépkocsi többször megpördült, majd a leállósávban megállt. A gépjármű teljesen összetört, azonban a férfi, sérülés nélkül megúszta a balesetet.

A balesethez kiérkező rendőrjárőr észlelte a vádlott ittasságát, ezért őt vérvételre előállította. Az eljárás során az is kiderült, hogy a férfi jogosítvánnyal sem rendelkezik, és a szalagkorlát megrongálásával közel 1,5 millió forint kárt okozott, melynek megtérítést részletekben vállalta.

Az ügyészség vádiratában azt indítványozta, hogy a bíróság pénzbüntetésre ítélje, és tiltsa el a közúti járművezetéstől.

- Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Főügyészség -

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában