Szabolcs-Szatmár-Bereg

2022.07.08. 18:13

260 ezer forint értékű mobiltelefont lopott a saját nagymamájától

Egyedül élő idős asszonyt is kirabolt a 21 éves férfi.

Illusztráció: Shutterstock

Most emelt vádat a Nyíregyházi Járási Ügyészség egy férfival szemben, aki egy idős nőt először becsapott, majd erőszakkal elvette a pénzét – ez esetről dr. Szilágyi László sajtószóvivő tájékoztatta lapunkat.

Magára hagyta a síró nőt

A vádirat szerint a letartóztatásban lévő 21 éves férfi február közepén megjelent egy egyedül élő, 71 éves nő házában, és azt hazudta neki, hogy az utcában meghibásodott a gázvezeték, melynek javítására minden ingatlan után 70 ezer forintot  kell befizetni. Ezt az összeget elkérte a nőtől, és azt állította, Nyíregyházán befizeti a gázszolgálgatónak, az asszony pedig át is adta a 70 ezer forintot.

Ekkor a vádlott meglátta a pénztárcát a néni kezében, és újabb 10 ezer forintot kért arra hivatkozva, hogy vonatjegyet szeretne vásárolni, de a nő nem adott neki pénzt. Ekkor a vádlott megszorította az idős nő karját, kicsavarta a kezéből a pénztárcát, még 7 ezer forintot magához vett, és a síró asszonyt magára hagyta a lakásban.

Munkáról szó sem volt

Másnap újra felkereste a nőt azzal, hogy a gázvezeték kiásásához további 15 ezer forintot kérjen – persze semmilyen munkáról nem volt szó, a sértett nem is fizetett neki. Ezt követően még kétszer felhívta telefonon a nőt, és újra kért pénzt, de nem kapott.

A nyomozás során kiderült, hogy a vádlott nem csak ezt az idős nőt rabolta ki, de a saját nagymamáját is meglopta: eltulajdonított tőle egy 260 ezer forint értékű mobiltelefont.  

Rablás, csalás, lopás

Az ügyészség rablással, csalással, valamint lopással vádolja a férfit. A járási ügyészség azt indítványozta, hogy a bíróság 5 és fél év fegyházbüntetésre ítélje a letartóztatásban lévő vádlottat abban az esetben, ha az előkészítő ülésen beismerő vallomást tesz, és nem kéri a tárgyalás megtartását. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában