Tiszalök

2022.08.14. 16:46

Részegen indult Nagycserkesz felé, a baleset után elmenekült

A sofőrt a sértett és a rendőrség is üldözte.

Illusztráció: MW-archív

A harmincas éveiben járó vádlott január 30-án szeszesitalt fogyasztott, majd gépkocsiba ült, hogy Nagycserkeszre menjen. Ittassága miatt az egyik kanyarban nem tudta a saját sávjában tartani az autót, s nekiütközött a szemből szabályosan közlekedő gépkocsinak, amelyben négyen utaztak. A két jármű visszapillantó tükrei letörtek, a sértett gépkocsijában a tükör betörte a vezető oldali ablakot.

Gázt adott és elmenekült

A vádlott nem állt meg, noha kötelessége lett volna meggyőződni arról, megsérülte valaki, s a rendőrséget is ki kellett volna hívnia. A sértett megfordult, és a vádlott után indult. Többször felkapcsolta a fényszórót, villogott a vádlottra, aki inkább gázt adott.

Ahogy Nagycserkeszen haladtak keresztül, a sértett észrevette, hogy egy rendőrségi gépkocsi áll az út mellett, szólt is a járőröknek, akik bekapcsolódtak az  üldözésbe. Szirénát és villogó lámpákat is használtak, ennek ellenére a vádlott nem állt meg, Tiszalök irányába hajtott tovább. Menekült a rendőrök elől, a sebességét 120-130 km/h-ra növelte, többször áttért a menetirány szerinti bal oldali sávba, így akadályozta azt, hogy a rendőrök megelőzzék. Végül Tiszalökön leállította az autóját, kiugrott és beszaladt egy ház udvarára, de a rendőrök elfogták.

Pénzbüntetés, eltiltás

A férfi vérében 1.76 ezrelék alkohol volt, ami közepes fokú ittas állapotnak felel meg. A beismerő vallomást tett vádlottat az ügyészség ittas állapotban elkövetett járművezetéssel és cserbenhagyással vádolja. A vádiratban a közlekedési ügyész azt indítványozta, hogy pénzbüntetésre ítélje a bíróság és tiltsa el a közúti járművezetéstől – tájékoztatta az ügyről lapunkat dr. Szilágyi László, a megyei főügyészség szóvivője. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában