Nyírpilis

2022.10.28. 08:43

Videó: Lecsaptak a Szabolcs megyei rendőrök - Őrizetben a volt polgármester

A szabolcsi nyomozók őrizetbe vették a volt polgármestert.

Fotó: Rendőrség

A Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Rendőr-főkapitányság Gazdaságvédelmi Osztálya közokirat hamisítás és hamis magánokirat felhasználása bűncselekmények elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytat büntetőeljárást B. R. 53 éves nyírpilisi lakos ellen.

A nyomozás adatai szerint a férfi az egyik Szabolcs megyei település vezetője volt, amikor a bíróság jogerősen elítélte, és mellékbüntetésként eltiltotta a közügyek gyakorlásától. A férfi azonban a bírósági döntést figyelmen kívül hagyta, a polgármestert megillető hivatali jogköröket tovább gyakorolta, jogosulatlanul hozott határozatokat és döntött az önkormányzat gazdálkodásával kapcsolatos ügyekben.

A Szabolcs megyei nyomozók B. R.-t a megyei rendőr-főkapitányság Jonatán Közterületi Bevetési Egységének bevonásával 2022. október 25-én elfogták, és gyanúsítotti kihallgatása után őrizetbe vették. A rendőrség előterjesztést tett letartóztatása indítványozására.

- Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Rendőr-főkapitányság -

 

 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában