Nyírbogát

2023.01.27. 11:16

Szép kis mesét talált ki a rendőrök elől elmenekülő nyírbogáti férfi

Saját magáról akarta a gyanút elterelni az a férfi, aki a segélyhívó számon valótlan bejelentést tett, de hamar kiderült, az igazság.

Fotó: Illusztráció: Shutterstock

A vádirat lényege szerint a 29 éves nyírbogáti férfi 2022 októberében este vezetői engedély nélkül közlekedett személygépkocsijával a település utcáin, amikor a rendőrjárőr igazoltatni akarta. Az intézkedés elől azonban elmenekült, majd néhány utcával arrébb a gépjárműből kiugorva haza futott.

Otthon úgy döntött, hogy magáról eltereli a gyanút, ezért telefonon felhívta a 112-es segélyhívószámot, és azt a valótlan bejelentést tette, hogy a háza elől ismeretlen személy ellopta a személygépkocsiját, amelyben benne voltak iratai, bankkártyája, készpénze, mobiltelefonja és egy heggesztő trafó is.

A bejelentést követően a Nyírbátori Rendőrkapitányságra előállították, ahol meghallgatása során elismerte, hogy valótlan bejelentést tett.

A hatóság félrevezetése bűncselekmény, mely akár 2 évig terjedő szabadságvesztéssel is büntethető.

- Szabolcs-Szatmár-Bereg Vármegyei Főügyészség -

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában