Szabolcs-Szatmár-Bereg

2023.02.03. 10:16

Begyújtottak Tyukodon, nem lett jó vége

Katasztrófavédelmi összefoglaló.

Lesodródott az úttestről, árokba csapódott, majd egy ingatlan kerítését átszakítva a tetején állt meg egy személygépkocsi tegnap hajnalban a szabolcsi Szabolcsvezér úton. Az ibrányi önkormányzati és a rakamazi önkéntes tűzoltók az autót kerekeire állították, majd áramtalanították.

Vegyes tüzelésű fém kandallóba gyújtottak be csütörtökön egy tyukodi családi házban, ám a szomszédos helyiségbe füst áramlott. A csengeri önkormányzati tűzoltók felderítése során kiderült, hogy a füsttel telített szobában van a kémény tisztítónyílása, amely nem volt megfelelően kialakítva, ezért szivárgott ki a füst. A kéményt ellenőrizték, abban nem volt tapasztalható izzás vagy égés. A legénység a tüzelő-fűtő berendezésből az éghető anyagot eltávolította, valamint a lakóházat átszellőztette. Lakosságvédelmi intézkedésre nem volt szükség, mert a fűtés más módon is megoldott. Személyi sérülés nem történt. A kéményseprőket értesítették az esetről.

Lerakódott korom égett egy nyírbátori családi ház kéményében. A helyi hivatásos tűzoltók kéziszerszámok segítségével szüntette meg az izzást. Lakosságvédelmi intézkedésre nem volt szükség.

Szivárgott egy propán bután gázpalack egy milotai családi ház konyhájában. A tulajdonos értesítette a tűzoltókat, majd a telefonon kapott segítségnyújtást elfogadta, az instrukciókat követve leszerelte a palackot és kivitte az udvarra. Végül a fehérgyarmati hivatásos tűzoltók biztosították a helyszínt a gázpalack teljes kiürítéséig. Személyi sérülés nem történt.

Kétszáz négyzetméteren égett száraz gaz és kommunális hulladék Tiszavasváriban. A helyi önkormányzati tűzoltók kéziszerszámokkal, puttonyfecskendővel avatkoztak be. 

Címkék#tűz

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában