Szabolcs-Szatmár-Bereg

2023.02.08. 11:06

Ezért érkeznek katonák Szabolcs vármegyébe

Katonai járműveket csoportosít át a Magyar Honvédség február 8-án és 9-én, ezért menetoszlopok közlekedésére kell számítani a keleti országrészben, a 41. főút, M3 autópálya, 4. főút, M35 autópálya és 47. főút Szabolcs-Szatmár-Bereg-, Hajdú-Bihar-, Békés- és Csongrád-Csanád vármegyei útszakaszain.

Forrás: honvedelem.hu

A Magyar Honvédség kéri a lakosságot, hogy a közlekedési szabályok betartásával és kellő óvatossággal közelítsék meg a katonai járműveket, mivel azok mérete és sebessége, valamint a konvojok hossza és haladásának módja eltér a mindennapi közúti közlekedésben megszokottól. Mivel a zárt menetoszlop járművei közé nem hajthat be civil gépjármű, a járművek haladását a konvoj elején és végén kísérőjárművek biztosítják. Kérünk mindenkit, hogy a katonai szállítmány közelében minden esetben az aktuális útviszonyok, valamint az időjárási és látási körülmények figyelembevételével közlekedjen.

A Magyar Honvédség a vonatkozó jogszabályokat betartva arra törekszik, hogy a lehető legkisebb mértékben zavarja az állampolgárok nyugalmát. A lakosság megértését és türelmét köszönjük!

Forrás: honvedelem.hu

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában