Nyíregyháza

2023.04.21. 10:24

Fókuszban az iskolaőrök

Szakmai konferenciát tartottak az iskolaőröknek a Szabolcs-Szatmár-Bereg Vármegyei Rendőr-főkapitányságon.

Forrás: police.hu

A Szabolcs-Szatmár- Bereg Vármegyei Rendőr-főkapitányság Bűnmegelőzési Osztályának szervezésében 2023. április 19-én - szakmai értekezlettel egybekötött - iskolaőri konferenciát rendeztek a vármegyei rendőr-főkapitányságon. A programon a vármegyében szolgálatot ellátó iskolaőrök és a kapitányságok koordinátorai vettek részt. A tanácskozás központi témája az iskolaőrség működésével kapcsolatos tapasztalatok összegzése, az iskolaőrök képzése és érzékenyítése volt.

Az eseményen a Nyíregyházi Szakképzési Centrum részéről Pivonka Szilvia főigazgató helyettes az iskolaőrség működésével kapcsolatos tapasztalatokról számolt be, a Nyíregyházi Áldozatsegítő Központ részéről Kuknyáné Vajóczki Nikoletta ügyintéző az áldozatsegítésről, az Áldozatsegítő Központ tevékenységéről beszélt, továbbá Zeleiné Telepóczki Beáta a Szőlőskerti Angol Kéttannyelvű Általános Iskola tanítója, roma társadalomismereti szakember tartott érzékenyítő előadást.

A konferencia programeleme volt a 112-es segélyhívó helyes használata, az iskolaőröket érintő erkölcsi, fegyelmi szabályok betartása, továbbá a korábban az Országos Rendőr-főkapitányságon megtartott II. Iskolaőri Konferencián elhangzottak ismertetése.

A rendezvényen résztevők egyöntetű álláspontja, hogy a jövőben is szükséges a hasonló programok megszervezése az iskolaőri feladatok hatékony és eredményes ellátása érdekében.

-Szabolcs-Szatmár-Bereg Vármegyei Rendőr-főkapitányság-

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában