Rablás

2023.08.07. 09:46

Lépcsőházban rabolta ki a 82 éves bácsit Nyíregyházán - ez a büntetés vár rá

82 éves idős férfit rabolt ki az egyik nyíregyházi társasházban az a vádlott, akit rablásért már többször elítéltek korábban.

Szon.hu

A Nyíregyházi Járási Ügyészség vádirata szerint idén május 27-én a reggeli órákban a sértett bevásárolt a közeli boltban, majd hazafelé tartott az egyik nyíregyházi lakótelepen lévő lakásába. Ahogy a táskákat cipelve a társasház bejáratához ért, a vádlott csatlakozott hozzá, követte őt a liftbe, ahol megpróbálta a sértett zsebéből kivenni a pénztárcáját, de a sértett felszólította, hogy hagyja ezt abba.

Forrás: police.hu

Ahogy a lift az 5. emeleten megállt, a sértett elindult a lakása irányába a folyosón, mire a lassan és nehezen mozgó bácsinak a zsebébe ismét belenyúlt a vádlott, a pénztárcáját kivette, majd hátulról jó nagyot lökött a sértetten, aki elesett a folyosón. A vádlott a 18.000,- forintot tartalmazó pénztárcával elmenekült a helyszínről, de a rendőrök rövid időn belül elfogták, a sértettnek a teljes összeget visszaadták.

 

 A bácsi nyolc napon belül gyógyuló zúzódásos sérüléseket szenvedett.

 

A letartóztatásban lévő vádlottat az ügyészség minősített rablás bűntettével vádolja. A férfi erőszakos többszörös visszaesőnek minősül a törvény szerint, ezért az ügyészség azt indítványozta, hogy ha beismerő vallomást tenne, akkor is nyolc év és nyolc hónap fegyházbüntetésre ítélje a bíróság úgy, hogy semmilyen kedvezménnyel ne szabadulhasson ki ennél korábban - közölte a Nyíregyházi Járási Ügyészség.

Forrás: police.hu

Az eljárás a Nyíregyházi Járásbíróságon folytatódik.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában