Ügyészség

2023.12.22. 12:21

Kertépítés helyett jól éltek az előlegekből

Szon.hu

Forrás: Illusztráció: Shutterstock

A Nyíregyházi Járási Ügyészség vádat emelt egy középkorú újfehértói pár ellen, akik a felvállalt kertépítési munkák helyett felélték az előleget.

Az ugyanilyen bűncselekmények miatt korábban már elítélt pár 2020. év végén különböző internetes felületen kertépítési munkálatok, garázsbeállók, kerti játszóterek és játszóházak megépítését és kialakítását vállalták előleg megfizetésével.

A hirdetés alapján az őket megkereső sértettekkel a vádlottak a kapcsolatot felvették, a személyes találkozásokkal a bizalmukat elnyerték, és az építési munkálatok elvégzésére megbízási szerződést kötöttek. Ezzel egyidejűleg különböző nagyságú előleget vettek át, volt akitől több millió forintot.

A vádlottak azonban a felvállalt munkát egy esetben sem végezték el, az nem is állt szándékukban, a megbízási díj előleget saját szükségleteikre és céljaikra fordították. A gátlástalan pár egy év alatt 28 embert ejtett tévedésbe megyénkben és a szomszédos megyékben, ezzel pedig összesen 11 millió forint kárt okoztak.

Az ügyészség a csalássorozat miatt mindkét vádlottal szemben több éves börtönbüntetés kiszabását és közügyektől eltiltást indítványozott vádiratában azzal, hogy a sértettek kárát is térítsék meg. - adta hírül a Szabolcs-Szatmár-Bereg Vármegyei főügyészség sajtószóvivője.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában