Szabolcs-Szatmár-Bereg

2023.12.11. 13:30

Vasárnap nem volt szükség tűzoltói beavatkozásra

Péntektől vasárnap éjfélig tizenöt segélyhívás érkezett a tevékenységirányító központba.

Szon.hu

Forrás: Illusztráció: katasztrófavédelem.hu

Pénteken tűz keletkezett egy laskodi lakóházzal egybeépített kazánházban. A tizenöt négyzetméteres helyiségben egy műanyag vödör gyulladt meg, sűrű füst keletkezett emiatt. A baktalórántházi hivatásos tűzoltók kéziszerszámokkal avatkoztak be. A tüzet a kazánból kipattanó szikra okozta. Lakosságvédelmi intézkedésre nem volt szükség. Személyi sérülés nem történt.
Lerakódott égéstermék izzott egy ibrányi családi ház kéményében. A helyi önkormányzati tűzoltók kéziszerszámokkal távolították el a kéményből a parázsló részeket és a vegyestüzelésű kazánból a tüzelőanyagot. Lakosságvédelmi intézkedésre nem volt szükség, az épület fűtése más módon megoldott. Személyi sérülés nem történt. Az esetről értesítették a kéményseprőket.
Két személygépkocsi ütközött össze a 41-es főút 6-os kilométerszelvényének közelében, egy nyíregyházi körforgalomnál. A helyi hivatásos tűzoltók áramtalanították a járműveket, majd a rendőrségi helyszínelést követően a forgalmi akadályt megszüntették.
Péntek kora este érkezett a segélyhívás, mely szerint egy záhonyi családi ház fürdőszobájában, zuhanyzás közben lett rosszul a családfő. A helyiségben egy nyílt égésterű vízmelegítő üzemelt. A helyi hivatásos tűzoltók kiérkezése előtt az ingatlan szellőztetését megkezdték a lakók. Az egység a rosszul lett férfit kihozta a fürdőszobából, átadta a mentőszolgálatnak. A záhonyi hivatásos tűzoltók mérései magas értékben mutatták ki a szén-monoxid jelenlétét. Az ingatlanban tartózkodott a férfi felesége és három gyermekük is, a mentők az egész családot kórházba szállították. 
Megcsúszott, lesodródott az úttestről, majd a tetején állt meg egy személygépkocsi a 36-os főút 16-os kilométerszelvényénél, Tiszavasvári térségében. Az autóban csak a sofőr utazott, aki sérülést nem szenvedett. A tiszavasvári önkormányzati tűzoltók a rendőrségi helyszínelés után a gépkocsit a kerekeire állították és áramtalanították. 

Szombaton lerakódott égéstermék égett egy nyírbátori ház kéményében. A helyi hivatásos tűzoltók kéziszerszámokkal távolították el a parazsat. Személyi sérülés nem történt, lakosságvédelmi intézkedésre nem volt szükség. Az esetről értesítették a kéményseprőket.

Vasárnap nem volt szükség tűzoltói beavatkozásra Szabolcs-Szatmár-Bereg vármegyében.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában