Szabolcs-Szatmár-Bereg

2024.01.24. 08:32

Több lakásban csaptak fel lángok kedden

Szon.hu

Forrás: Illusztráció: katasztrófavédelem

Lerakódott korom izzott egy tiszavasvári családi ház kéményében. A helyi önkormányzati tűzoltók kéziszerszámokkal távolították el a parázsló részeket. Személyi sérülés nem történt. Lakosságvédelmi intézkedésre nem volt szükség. Az esetről értesítették a kéményseprőket. 

Teljes terjedelmében égett egy száz négyzetméteres családi ház a pátrohai Széchenyi utcában. A kisvárdai tűzoltók kiérkezése előtt az épületből az ott lakó mozgáskorlátozott személyt kihozták. A tűzoltók teljes légzésvédelemben, három vízsugárral fékezték meg a lángokat. A tüzet vélhetően egy cserépkályhából kipattanó szikra okozhatta. 

Tűz keletkezett kedden este egy nyíregyházi, Rákóczi utcai társasház harmadik emeleti lakásában. A lángok a konyhában csaptak fel, az ingatlan füsttel telítődött. A helyi tűzoltók a katasztrófavédelmi műveleti szolgálat irányítása mellett hamar megfékezték a lángokat. Az oltás közben a lakásban egy idős embert találtak, akinek az életén a gyors beavatkozás ellenére sem lehetett segíteni. Nem zárható ki, hogy a tűzhelyen felejtett étel vezetett a tragédiához, azonban a tűz pontos keletkezési körülményeit tűzvizsgálati eljárás keretében fogják tisztázni.

Húsz négyzetméteren égett egy gávavencsellői családi ház zsindelyes tetőszerkezete tegnap késő este. Az ibrányi önkormányzati és a nyíregyházi hivatásos tűzoltók két vízsugárral oltották el a tüzet. Személyi sérülés nem történt, lakosságvédelmi intézkedésre nem került sor. - olvasható a Szabolcs-Szatmár-Bereg Vármegyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság oldalán.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában