Nyíregyháza

2024.02.02. 11:24

Mind a hatan fittyet hánytak a bíróság döntésére, most ez vár rájuk

A Nyíregyházi Járási Ügyészség január utolsó napjaiban hat férfivel szemben emelt vádat eltiltás hatálya alatti járművezetés vétsége miatt.

Szon.hu

Forrás: Illusztráció: Unsplash

Ez a viszonylag új bűncselekmény rendkívül sok munkát ad a bűnüldöző szerveknek, ugyanis nincs olyan hét, hogy a Nyíregyházi Járási Ügyészség ne emelne vádat olyan személyek ellen, akik fittyet hányva a járásbíróság, vagy szabálysértési hatóság döntésére, járművezetéstől eltiltás hatálya alatt ülnek a volán mögé.

Január utolsó napjaiban hat férfivel szemben emelt vádat az ügyészség, akiket kisebb súlyú közlekedési szabálysértés, engedély nélküli vezetés, vagy ittas járművezetés miatt tiltott el a bíróság, vagy szabálysértési hatóság néhány hónapra vagy több évre a járművezetéstől, ennek ellenére Nyíregyháza járás területén gépjárművet vezettek.

Az ügyészség velük szemben szigorú büntetés kiszabására tett indítványt, a közlekedési és a bűnügyi előéletüktől függően súlyos pénzbüntetést, felfüggesztett fogházbüntetést, egyikük pedig mivel különös visszaesőnek minősülő bűnismétlő végrehajtandó börtönbüntetést kaphat. Ezen túlmenően további járművezetéstől eltiltásra is számíthatnak - tájékoztatott Dr. B-B. Emese helyettes sajtószóvívő.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában