Szabolcs-Szatmár-Bereg

2024.02.19. 13:57

Tűzoltói beavatkozások az elmúlt hétvégén

2024 hetedik hétvégéjén negyvenkét segélyhívás érkezett a tevékenységirányító központba.

Szon.hu

Forrás: Illusztráció: katasztrófavédelem

•Pénteken több helyszínen avatkoztak be Szabolcs-Szatmár-Bereg vármegye hivatásos és önkormányzati tűzoltóegységei szabadterületen keletkezett tűzesetnél. Aranyosapátiban hatvan, Ibrányban száz, Baktalórántházán és Ömbölyön kétszáz négyzetméteren, Ópályiban egy hektáron égett a száraz fű. A beavatkozók kéziszerszámokkal és vízsugarakkal számolták fel a káreseteket. 

•Személygépkocsi égett Nyírbátorban, a Debreceni utcában. A város hivatásos tűzoltói két vízsugárral oltották el a tüzet.

•Két személygépkocsi ütközött össze Hodásznál. A mátészalkai hivatásos tűzoltók áramtalanították a gépkocsikat, majd megszüntették a forgalmi akadályt.

•Szombaton kétszázötven négyzetméteren égett Nyírpilisen a vegetáció. Tiszaeszláron egy hektáros területen pusztítottak a szabadtéri lángok. Nyíregyházán hatszáz négyzetméteres területen foltokban égett a száraz fű, Ópályiban öt hektáron lángolt a vegetáció. A beavatkozó tűzoltók kéziszerszámokkal, puttonyfecskendőkkel és vízsugarakkal oltották el a lángokat.

•Hűtőszekrény égett Rohodon. A tűz károsította a környezetében lévő berendezési tárgyakat is. A baktalórántházi hivatásos tűzoltók kiérkezése előtt a tulajdonos a tűz oltását megkezdte, a beavatkozók teljes légzésvédelem mellett gyorssugárral és kéziszerszámokkal oltották el a tüzet.

•Két személygépkocsi ütközött össze a Kemecse és Vasmegyer közötti úton. Az ütközés következtében az egyik jármű az árokban a tetejére borult. A nyíregyházi hivatásos tűzoltók a gépkocsit kerekeire állították, majd áramtalanították. 

•Jelzett a szén-monoxid érzékelő egy újfehértói családi házban, ahol konvektorok és egy cserépkályha is üzemelt. Az újfehértói önkormányzati tűzoltók az épületben méréseket végeztek, amelyek igazolták a színtelen, szagtalan gáz jelenlétét, majd átszellőztették az ingatlant.

•Vasárnap ruhásszekrény és felette a födém is égett egy kocsordi ház folyosóján. A mátészalkai hivatásos tűzoltók gyorssugárral oltották el a tüzet. 

•Ezer négyzetméteren égett a száraz fű a nagyecsedi Síp utcai lakóházak mögött. A tiszavasvári Erdő utcában ötszáz négyzetméteren lángolt a száraz aljnövényzet és kommunális hulladék. A rétközberencsi József Attila úton, kertek végében égett száraz fű kétszáz négyzetméteren. A helyszíneken a mátészalkai hivatásos tűzoltók, a tiszavasvári önkormányzati és a kisvárdai hivatásos tűzoltók fékezték meg a szabadtéri lángokat. -olvasható a katasztrófavédelem weboldalán.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában