Nyíregyháza

2024.04.23. 11:57

Elkapták a gépkocsifeltörésekre szakosodott párost

A nyíregyházi nyomozók véget vetettek a gépkocsifeltörésekre szakosodott budapesti páros bűnös tevékenységének.

Szon.hu

Forrás: Fotók: police.hu

Március végétől több Nyíregyháza üdülőövezetében parkoló gépkocsi feltöréséről érkezett bejelentés a rendőrségre. A Nyíregyházi Rendőrkapitányság nyomozói haladéktalanul ráálltak a felderítésére, és hamar rájöttek, hogy minden esetben ugyanaz lehet az elkövető, aki azért töri fel az autókat, hogy az utastérben hagyott pénzt és más értékeket megszerezzen. Az ügyben országos koordináció indult, ami alátámasztotta a nyírségi zsaruk sorozatjellegre vonatkozó gyanúját. A nyomozás adataiból azt is megállapították, hogy a feltételezett elkövető milyen kocsit használ. Nem is kellett sokáig várni, hogy az autó újra felbukkanjon a szabolcsi megyeszékhelyen. A nyomozók a járőrökkel összehangolt intézkedés keretében április 20-án elfogták a bűncselekmények elkövetésével megalapozottan gyanúsítható budapesti lakosokat, az 55 éves D. Jánost és élettársát, az 51 éves B. Évát.    

A rendőrök a gyanúsítottak gépkocsijában számos olyan eszközt, szerszámot találtak és foglaltak le, amelyeket tipikusan gépkocsifeltörésekhez használnak. A nyomozók mindkettőjüket kihallgatták ötrendbeli lopás elkövetése miatt, a férfit további járművezetés az eltiltás hatálya alatt vétségével is gyanúsítják. Az ügynek azonban koránt sincs vége, az adatok alapján a páros országszerte követett el vagyon elleni bűncselekményeket, amelyek teljes körű felderítése az eljárás további részét képezi. A nyíregyházi rendőrök őrizetbe vették D. Jánost, és kezdeményezték letartóztatását, amit a bíróság elrendelt. B. Éva szabadlábon védekezhet.

-közölte a police.hu.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában